Om Oss

om oss temp

Färggross i Jönköping AB har anor sedan början av 1900-talet då firman hette Ekholms Färg, Tapet och Kemikalieaffär. Nuvarande ägare är Claes Ekholm. Vi är i dag den fristående färgrossisten som levererar allt från Nordsjös sortiment till industriell målning, till fordonslackering och till målerifirmor i framförallt Småland.

Färggross finns på Fridhems industriområde i Jönköping med ett stort lager på 1 900 kvm där vi har 7 500 artiklar i lager. Där finns till exempel egenproducerade sprayburkar som lämpar sig för bättringsarbeten. Utöver vårt stora utbud av färgprodukter säljer vi allt från penslar till personlig skyddsutrustning.

Men vi är så mycket mer än en färggrossist – vi är ett kunskapsföretag som arbetar nära våra kunder. Vår personal har spetskompetens för att kunna hjälpa dig med bästa lösningen inför varje projekt.

 I vårt eget labb testar vi och tar fram produkter som är anpassade för ditt målerisystem och produkterna som ska målas. Vi hjälper gärna till hela vägen – från idé till verklighet. 

Vår turbil levererar varor fem dagar i veckan, vilket innebär att du alltid kan räkna med snabb leverans när du beställer från oss.